Антипасті з літніх овочів
Їжа
robertss 15.09.2023 Article
Антипасти — смачна, корисна страва з літніх овочів. Склад овочів може змінюватися на Ваш смак.
УЧАСНИК КОНКУРСУ
Овочеве меню
ІНГРЕДІЄНТИ
- баклажан 400 г
- кабачок 400 г
- помідори (краще м’ясисті)- 4 шт.
- перець болгарський 2 шт.
- цибуля 1 шт.
- головка часнику 1 шт.
- приправа «Італійські трави» 1-2 ч.л.
- сіль за смаком
- каєнський перець за бажанням
- сік половини лимона
- оливкова олія
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Баклажан помити, порізати кільцями або півкільцями, завтовшки 2 см, посолити, залишити на 15 хв, потім промити водою і обсушити серветкою. Сковороду змастити оливковою олією, злегка обсмажити (припекти).
Кабачки помити, порізати кільцями, завтовшки 1,5-2 см, обсушити серветкою, також обсмажити на сковороді.
Перець порізати смужками або великими півкільцями, помідори і цибулю порізати великими кільцями. У форму для запікання викладаємо рядами кабачки, перець, баклажани, помідори.
Зверху кладемо зубчики часнику і кільця цибулі. Посипаємо приправами і поливаємо оливковою олією (2 ст.л.).
Накриваємо форму фольгою, ставимо в розігріту, до 200°C, духовку на 10 хв.
Дістаємо, знімаємо фольгу, солимо, скроплюємо лимонним соком (любителі бальзаміко можуть замінити ним лимонний сік. І знову ставимо в духовку на 10-15 хв. (орієнтуйтеся на свою духовку).
Приємного апетиту!
Господині на замітку
Традиційно подається, як холодна закуска перед пастою, але можна подати і в теплому вигляді, як гарнір до м’яса або риби.
Час підготовки
Час готування
Кількість порцій
Складність приготування
Технологія
На одну порцію:
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.
Ключові слова
Ілюстрації до матеріалу: Фото користувача, автора рецепта
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
точно НЕ порекомендую
точно порекомендую
Дякую! Ваша думка важлива для нас.
СХОЖІ МАТЕРІАЛИ
Найскладніше — вибрати серед безлічі рецептів холодних закусок ті, які вдало доповнять .
Закускою зазвичай називають першу страву обіду або вечері. Оскільки основне призначення закуски — це .
Літні рецепти — легкі, свіжі, «холодні». У спеку не хочеться ні наваристих супів, ні зігріваючих супів.